TARTU 2024

EestiEnglishРусский
Tartumaa meistrid õpetavad esivanemate ellujäämiskunste
Esivanematelt päritud tarkusi saab meelde tuletada Tartumaa teemapäevadel "Päritud ellujäämiskunstid", mis võtavad fookusesse omakandi rahva iidsed teadmised, oskused ja traditsioonid. Septembrist maini vältav sündmuste sari kutsub nelja erinevasse paika Vooremaal, et koos kohalike meistritega õppida ammuseid viise iseenda ja eluga toimetulekuks. Kuidas valmistada pärimustoitu, meisterdada looduslikest materjalidest pille, teha lõhna- ja stressipalle, ravisalve, voolida ürgkeraamikat – kõike seda ja rohkemgi leiab koos iga sündmuspaiga pererahvaga ning sealse perepärimuse kaudu. Loe lähemalt siit (www.loomemois.ee) ja siit (https://www.facebook.com/Juulavalja)
MTÜ Loomemõisa korraldatav sündmuste sari "Päritud ellujäämiskunstid" on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist ning seda toetab Lõuna-Eesti kogukonnaprogramm koos Leader tegevusgruppidega.

 



https://visitsouthestonia.com/euroopa-kultuuripealinn-tartu-2024-louna-eesti-kogukonnaprogramm/tartumaa-teemapaevad-paritud-ellujaamiskunstid/


TÄPSEMALT  KOGU PROGRAMMIST:

MTÜ Loomemõisa projekt koosneb siis 4 teemapäevast, millega tutvustame siinse kandi rahva traditsioone ja viise toimetulemiseks.
Vooremaa- eluga on oodatud tutvuma kõik Tartu 2024 kultuuriaasta sündmustest huvitatud ja samuti ootame kõiki kohalikke ettevõetust osa saama.
 
TEELEHE-SÜMFOONIA JA VAIMNE TERVIS
16. september ootame  Teelehe sümfooniat nautima Kõrenduse külla Erto tallu. Räägime vaimsest toimetulekust, tutvume taluga, kaeme kohalikku pühapaika ja meisterdame looduslikest materjalidest pille. Avatud on kohaliku toidu kohvik. Pilet 10  eur/ Tartu valla elanikele 1 eur. 
vt. 
Video link: https://youtu.be/h3Hd3cJo9oE

 
PÕLVKONDADE VÕLU
11. november  kohtume hinge- ja kehavõluritega Mokko maahotellis Palamuse külje all, meisterdame lõhna-ja stressipalle, teeme ravisalve, räägime perepärimusest ja põlvkóndade vahelistest sidemetest. Kohapeal kohvik. Üritus on piletiga -  10 eur külaline/ 1 eur Tartu valla elanik. 
Vt video link: 
https://youtu.be/ieRTQdSjkn4
 
 ÜRGKERAAMIKA ja KEVADE VÄGI
2. märtsil kohtume Elistvere loomapargis. Perepäeval otsime kevade märke ja voolime ürgkeraamikat. Kohapeal kohaliku toidu kohvik.
Sissepääs loomapargi piletiga.
 
Projekt lõpeb VOOREMAA KOMMIKONKURSiga  Juulamõisa kohapärimuskohvikus 18. mail, kus kõik üksiküritajad, mees-ja naiskonnad, ettevõtted ja muidu toredad inimesed võivad osaleda ning valmistada kohapeal kohalikust toorainest esindus- suupiste. Räägime ka pärimustoidust ning Juulamõisa perekohviku tegemistest. 

Tartu 2024 | TartuKontaktid - Tartu vald
Tartumaa noored võrgustusid Tšehhi, Gruusia ja Pärnumaa noortega